Konference STAV OCHRANY SVĚTOVÉHO KLIMATU - Praha 9 -1-2023

Ve spolupráci Informačního centra OSN v Praze, Komise pro životní prostředí AV ČR, Klimatické koalice a Společnosti pro trvale udržitelný život proběhla za účasti vybraných řečníků výše uvedená konference, Přítomni byli i zástupci Ministerstva životního prostředí, kteří vystoupili se zajímavými příspěvky, které napomohly vytvořit celkový reálný obraz konference konané ve dnech 6. 11. – 19. 11. 2023 v egyptském Šarm al- Šajchu.

Informace týkajících se jak přednášejících, tak i jejich příspěvků naleznete v připojené příloze. I přes některé pozitivní výsledky, např. vznik společného fondu pro narovnání klimatických škod chudším státům, je celkový výsledek konečné dohody, zejména v rychlosti aktuálního snižování emisí a hrozby růstu globální teploty, považován za nedostatečný.

(Informaci o konferenci zveřejňujeme z důvodu jasné souvislosti klimatické agendy s bioekonomikou).

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.