Seminář k misi EU – Půda dne 9. 5. 2023

Technologické Centrum Praha ve spolupráci s polským partnerem IUNG Pulawy uspořádá v rámci realizace evropského projektu NATI00NS dne 9.5.2023 (10:00-12:15) seminář osvětlující možnosti, jak se zapojit do aktivit mise Půda (součást programu Horizon Europe). Semináře je možné se účastnit fyzicky v prostorách TC Praha nebo on-line.

 

Pozvánku s programem a odkaz na registraci najdete zde

 

Zlepšení zdraví půdy je jednou z priorit podporovaných v programu Horizon Europe prostřednictvím mise „A Soil deal for Europe“. Cílem mise je zabezpečit, aby do roku 2030 bylo alespoň 75% půdy v každém státě EU zdravých, to znamená schopných poskytovat základní ekosystémové služby. Program Horizont Europe v roce 2023 vynaloží 126 mil. euro na výzkumné a inovační aktivity a na přípravu 100  tzv. živých laboratoří a demonstračních míst napříč Evropou. V nich budou společným úsilím zainteresovaných subjektů z řad výzkumníků, farmářů, místních a regionálních samospráv i zástupců občanské společnosti navrhována i experimentálně testována a demonstrována řešení, která zajistí zdravější půdu.

 

Evropský projekt NATI00NS napomáhá zvýšit povědomí o důležitosti zdraví půdy a podporuje ustavení živých laboratoří.

 

Seminář bude veden v českém a anglickém jazyce.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.